Kolmar - Strazbur - Minhen - Milano 28.12.2018 – 03.01.2019.

279 EUR po osobi

Kolmar Nova godina 2020 – zaista jeste unikatan aranžman. Pored toga što ćete za ovo novogodišnje putovanje obići i Strazbur, Minhen i Milano, doživećete okićeni Kolmar za Novu godinu, prelijepo seoce koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U Francuskoj, na istoku oivičena planinskim masivom Vogezi, a na zapadu granicom s Njemačkom, nalazi se regija Alzas. Istorija, pejzaž i kultura ovog dijela Francuske plijene svojom ljepotom, raznolikošću, a glavni grad je Strazbur koji je i jedan od najznačajnijih centara Evropske unije, s obzirom na to da se tu nalaze Evropski parlament, Međunarodni sud za ljudska prava i brojne druge institucije. Ovo je vinarski kraj sa predivnim vinogradima koji su dali poznate sorte vina, a koje predstavljaju sam vrh svjetskog kvaliteta sa svojim bijelim vinima od aromatičnih vrsta grožđa.

Najbajkovitiji grad Evrope – Kolmar i njegov “stariji brat” u pokrajini Alzas – Strazbur u još jednom romantičnom putovanju. Grad sa oko 67.000 stanovnika, u podnožju planine Vogezi, Kolmar, novi je hit među našim turistima. Kroz grad protiče rijeka Lauch, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Mnogobrojni mostovi i kanali donijeli su još jedno ime ovom gradu- “la Petite Venise” ili “mala Venecija” (kako se i zove jedna četvrt). Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz osam vjekova germanske i francuske arhitekture. Grad je nastao u IX vijeku, a status slobodnog grada je stekao 1226.godine.  Nevjerovatna arhitektura, novogodišnja atmosfera, miris romantike su dovoljan razlog da ne odolite Kolmaru. Svakako slika govori više od riječi. Muzej Unterlinden je smješten u staroj gotičkoj građevini bivšeg dominikanskog samostana iz 13. vijeka, a u njemu se čuva Isenheimski oltar iz 16. vijeka i radovi Pikasa, Monea, Renoara. Godišnje ga posjeti 220.000 turista. Muzej Bartholdi je smješten u samom srcu starog grada, u prostranoj rezidenciji i rodnom mjestu stvaratelja njujorškog Kipa slobode. Tu je nezaobilazna Mala Venecija sa šarmantnim restoranima pored kanala i šarenim fasadama, kao i tradicionalni božićni vašar.

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

 1. DAN / 28.12.2019. / SUBOTA / PODGORICA – MINHEN

Sastanak putnika kod INA pumpe sa strane tržnog centra DELTA CITY u 11:45h. Polazak za Minhen u 12:00h. Dnevna vožnja preko Hrvatske sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.

 1. DAN / 29.12.2019. / NEDELJA / MINHEN

Dolazak u Minhen u prijepodnevnim časovima. Panoramski obilazak grada u pratnji stručnog vodiča: centar grada sa trgom Djevice Marije Marienplatz, Rathaus, Bogorodična crkva, Katedrala… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Uveče mogućnost zajedničke posjete nekoj od čuvenih minhenskih pivnica. Noćenje.

 1. DAN / 30.12.2019. / PONEDELJAK / MINHEN – STRAZBUR

Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja za Strazbur. Po dolasku u Strazbur, slijedi obilazak grada: Šetnja centrom grada sa vodičem: Bogorodičina katedrala gotičke arhitekture, građena od 12. do 15.vijeka sa astronomskim satom, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kammerzell, Trg Kleber, Mala Francuska sa tipičnim šarenim fasadama pokrajine Alzas. Ima oko 270.000 stanovnika a tu su sjedišta Savjeta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i drugih važnih institucija. Istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike koja je građena od 12. do 15. vijeka sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji dio starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta koje su nastale u 16. i 17. vijeku, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama iz 13. vijeka, zaštićen je i proglašen svjetskom baštinom od strane UNESCO–a, još 1988. godine… Smještaj u hotel.  Noćenje.

 1. DAN / 31.12.2019. / UTORAK / KOLMAR – RIKVIR

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Alzas. Putovanje do gradića Kolmar sa 70.000 stanovnika, smještenim u podnožju planine Vogezi na rijeci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovjekovni centar grada nastao je u 9. vijeku i glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drvenim građevinama smještene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz vjekove njemačko-francuske istorije. Slobodno vrijeme u istorijskom centru grada gdje se nalaze: crkva Sv. Martina, Dominikanska crkva, kuća Pfister, četvrt Taneurs, Muzej Bartoldi, Muzej Unterlinden. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najljepših sela Francuske. Smješteno između uređenih vinograda, sa samo 3.000 stanovnika, a godišnje ga posjeti oko milion turista. Tijesne uličice podsjećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg vijeka, pa je tu već snimano više istorijskih filmova. Obilazak grada: Kula na sjevernoj kapiji iz 13 vijeka, crkva iz 14.vijeka, a većina stambenih zgrada potiče iz 16. i 17. vijeka. Slobodno vrijeme . Povratak u hotel. Pripreme za individualni doček Nove godine na trgovima Strazbura ili u nekom od lokala. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

 

 

 1. DAN / 01.01.2020. / SRIJEDA / STRAZBUR – CIRIH – MILANO

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Cirihu. Po dolasku kraći obilazak istorijskog centra uz razgledanje grada koji često nazivaju „metropola doživljaja“: skulptura Alfreda Ešera čuvenog švajcarskog bankara, Gradska kuća, Avgustiner ulica – živopisna pješačka zona u srcu Ciriha, Avgustinska crkva iz 13. vijeka, Željeznička ulica – svjetski poznata šoping zona, Frauminster crkva… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, šetnju, šoping… Nastavak vožnje za Milano. Dolazak u Milano u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

 1. DAN / 02.01.2020. / ČETVRTAK / MILANO – PODGORICA

Doručak. Napuštanje hotela. Organizovani obilazak Milana (ide se metroom) – modni, medijski i privredni centar Italije, i glavni grad pokrajine Lombardija. Pješačka tura: Trg Duomo, Milanski Duomo, jedna od najvećih i najljepših katedrala na svijetu (sjajan primjer gotičke arhitekture), koju okružuje preko 3.500 statua, fascinira turiste. Šetnja galerijom Viktorio Emanuele II (nastala 1880 i danas oduševljava svojom arhitekturom), do Milanske Skale (najčuvena operska kuća na svijetu). Nastavak centralnim šetalištem, ulica Dante do dvoraca Sforcesko, jedan od simbola ovog grada. Dvorac čuva istoriju čuvenih plemićkih porodica Viskontia i Sforca. Slobodno vrijeme za šetnju ili fakultativni obilazak fudbalskog stadiona Djuzepe Meaca (San Siro). Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme i polazak ka Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske…

 1. DAN / 03.01.2020. / PETAK / PODGORICA

Dolazak u Podgoricu. Kraj programa.

 

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama;
 • Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Minhenu
 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u okolini Strazbura
 • Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Milanu;
 • Razgledanje prema programu;
 • Usluga vodiča za obilaske po programu;
 • Organizacioni i ostali troškovi.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izlet Kolmar – Rikvir;
 • Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
 • Lokalne turističke takse – plaćaju se na recepciji hotela;
 • Individualni troškovi putnika;
 • Ulaznice za muzeje.

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 25 prijavljenih putnika(moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:

– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

VAŽNA NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina. Jednokrevetne sobe se rade na upit.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.
 • 11. DAN (UTORAK – 30.04.2019) PODGORICA – ISTANBUL – DUBAISastanak grupe na aerodromu Golubovci kod šaltera za informacije dva sata prije leta. Polijetanje za Istanbul u 20:05h. Slijetanje u Istanbul je u 22:45h.22. DAN ( SRIJEDA – 01.05.2019.) DUBAINastavak putovanja i polijetanje za Dubai je u 00:30h. Dolazak na aerodrom u Dubaiju predviđen je u 05:45h. Nakon pasoške kontrole slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak na višečasovno razgledanje grada u pratnji vodiča u podnevnim časovima tokom kojeg ćete vidjeti prelijepa mjesta najvećeg komercijalnog i turističkog centra Srednjeg istoka, Sheik Mohammed Palace, Sheikh Zayed road, Burj Al Arab pored kojeg ćemo napraviti pauzu za kratku posjetu i fotografisanje, Burj Khalifa – najviša zgrada na svijetu. Obići ćemo Palm Island Jumeirah ( 8. Svjetsko čudo ), Jumeirah Medinah tržni centar, Dubai marinu – najveću marinu na svijetu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.33. DAN (ČETVRTAK – 02.05.2019) DUBAIDoručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i šoping u nekom od šoping molova gdje možete napraviti pauzu u nekom od mnogobrojnih lokala i restorana kao i obići ogromni akvarijum sa mnoštvom raznolikih riba ili posjetiti skijalište Ski Dubai ili provesti dan na Jumeriah beach ili u nekom od mnogobrojnih plažnih barova koji se nalaze u blizini Dubai Marine (Barasta, Zero gravity). Slobodno vrijeme. Noćenje.

4

 1. DAN (PETAK – 03.05.2019) DUBAI

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Preporučujemo odmor uz sunčanje i kupanje na plaži Jumeirah, posjetu Dubai Festival City-ju, provozajte se na raznim roller-coasterima u Aquaventure vodenom parku ili istražite izgubljene odaje potopljene Atlantide – veličanstveni akvarijum sa preko 250 vrsta morskih stvorenja, kitova, piranja i egzotičnih riba u novootvorenom hotelu Atlantis the Palm. Dan možete iskoristiti i za posjetu Wild Wadiju (zabavni vodeni park pokraj Burj Al Araba) ili posjeti Dubai Marini. U večernjim satima fakultativni odlazak na krstarenje – romantična plovidba tradicionalnim brodom u Dubai marini, najvećoj na svijetu uz tradicionalnu večeru. Noćenje.

5

 1. DAN (SUBOTA – 04.05.2019) DUBAI – ABU DABI

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na poludnevni izlet u Abu Dhabi. Posjeta starom jezgru grada, prolazak pored hotela „Emirates Palace”, zdanja sa sedam zvjezdica. Obilazak novih djelova grada, odlazak do Sadijat ostrva gdje su trenutno u izgradnji novi projekti kao što su Luvr i Gugenhajm muzej i do Jas ostrva na kojem se nalazi staza za vožnju Formule 1 i zabavni park „Ferrari World”. Obilazak Šeik Zaid džamije, jedne od najvećih na svijetu. Ovo jedinstveno arhitektonsko čudo je i mauzolej jer je u njemu pohranjeno tijelo oca nacije Šeik Zaida. Slobodno vrijeme. Možete posmatrati kontraste stare i nove arihtekture: Nacionalnu Banka Dubaia, Privrednu komoru, kuću šeika Zajeda… Povratak u hotel. Noćenje.

6

 1. DAN (NEDELJA – 05.05.2019) DUBAI – DŽIP SAFARI

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili posjeta najvisočijoj zgradi na svijetu Burj Khalifi (individualan odlazak i povratak). U poslijepodnevnim časovima (oko 15:00h) odlazak na fakultativni izlet DŽIP SAFARI U PUSTINJI. Tokom ove ture vidjećete ljepote beskonačne pustinje i njenih velelepnih dina. Počinje avanturističkom vožnjom zlatnom pustinjom po velikim pješčanim dinama, a završava zaustavljanjem kako bi se uživalo u zalasku Sunca. Bićete impresionirani magičnom večeri koju ćete doživjeti. Možete da jašete kamilu, uradite tatu kanom ili probate nargilu prije serviranja večere u kampu. Tradicionalno, zabavu će upotpuniti trbušne plesačice. Vozićete se sa profesionalnim vozačima u zatvorenim Land Cruiser vozilima. Kapacitet automobila je maksimalno 6 osoba, a svi vozači govore engleski jezik. Povratak u Dubai oko 21h. Noćenje.

7

7.DAN (PONEDELJAK – 06.05.2019) DUBAI – ISTANBUL – PODGORICA

Doručak (Lanč paket). Nakon doručka napuštanje hotela. Transfer do aerodroma u Dubaiju. Let iz Dubaija za Istanbul je u 07:00h. Slijetanje na aerodrom u Istanbulu je u 10:40h. Nastavak leta za Podgoricu je u 15:30h. Dolazak na aerodrom u Podgorici je u 16:15h. Kraj programa.

 

REZERVIŠITE